ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Zajedno za Dinamo - građanska inicijativa na djelu

DINAMO - U tijeku je javni poziv na do sada najveću i najvažniju akciju građanske inicijative "Zajedno za Dinamo". Tim građanska inicijativa poziva na učlanjenje u klub i smatra to velikom aktivnošću svih navijača i simpatizera. Zato najmanje što možete učiniti je kopirat plakate i zalijepit po kvartu te učlanit svoju curu, ženu, djecu, roditelje kažu u inicijativi za Dinamo.

Dinamovci, došlo je vrijeme da klub vratite onima kojima i pripada - Vama! Navijačima, članovima, simpatizerima, kibicima i drukerima NK Dinamo. Obavještavamo vas da u ponedjeljak, 14. veljače 2011. godine, započinje akcija vraćanja nogometnog kluba Dinamo njegovim članovima. Dosta nam je kriminala i korupcije u klubu, dosta nam je nepoštivanja zakona, dosta nam je primitivizma i dosta nam je laži, stoji u priopćenju koje je objavljeno na Facebooku. Nadalje se govori da usprkos tome što se može dobiti drugačiji dojam, klub nije vlasništvo pojedinca niti šačice uvijek istih, nesmjenjivih, pojedinaca. NK Dinamo je udruga građana i u vlasništvu je svojih navijača i članova koji ga i financiraju putem poreza, prireza i drugih davanja. Nažalost, u prošlosti su članovi Dinama dopustili da se Skupština kluba proširi i sastavi od podobnih i nepoznatih ljudi, Statut sakrije kako od članova tako i od cjelokupne javnosti te da se klubom upravlja na netransparentan i nedemokratski način. Nema smisla još jednom nabrajati sva kršenja različitih zakona Republike Hrvatske kojima duže vrijeme svjedočimo ili kršenje različitih članaka Statuta kluba i nelogičnosti koje se nalaze u istom. Nakon što su i institucije pravne države potvrdile opravdanost naših zahtjeva i prigovora došlo je vrijeme za sljedeći korak. Korak kojim će Dinamo napokon postati ustrojem jednak klubovima kao što su Bayern, Schalke, Benfica, Green Bay Packers, Barcelona i mnogi drugi uspješni sportski kolektivi kojima su najvažnije tijelo njihovi navijači - članovi. Danas, baš na dan kada smo mu prije 11 godina vratili ime, došlo je vrijeme da klubu vratimo i dušu - njegove članove i navijače zbog kojih klub i postoji. Došlo je vrijeme da se omasovimo i nastavimo legalnim, zakonskim i demokratskim putem borbu za naša prava kao članova kluba. Vrijeme je da obnovite vaša članstva i ostvarite vaša prava. Da zajedno dignemo glas za bolji, transparentniji, demokratski NK Dinamo. Mi nismo ulica, mi smo članovi kluba. Ne tražimo revoluciju, nego poštivanje zakona. Jedan član - jedan glas. Glas za NK Dinamo. Kao što smo mu zajedno vratili ime, tako ga možemo i vratiti u ruke navijača. Vrati ga zajedno s nama. Zajedno za Dinamo! Učlani se u NK Dinamo, pokaži da si istinski dinamovac i bori se za svoj klub! Učlanit se možete u prostorijama kluba, Dinamovom kiosku na Sveticama, kod vašeg lokalnog povjerenika kluba te putem online prijave. Vise informacija o načinu učlanjivanja možete pronaći na http://www.nk-dinamo.hr/
Molimo sve članove NK Dinamo, nove ali i one stare, da broj svoje članske iskaznice zajedno sa svojim imenom i prezimenom jave na e-mail zajednozadinamo@gmail.com, sms-om na broj mobitela 099/772-9949, Udruzi navijača Dinama ili Klubu navijača Bad Blue Boys.
Zahtjev za članstvo: http://www.nk-dinamo.hr/HCMS/Data/UploadedFiles/Zahtjev_A5.pdf

Nema komentara: